BioTexCom в международните медии - BioTexCom - Център за репродукция
logo
  • Донорска програма и Сурогатно майчинство  +359 527 03 111

За дълго време, Центъра за човешка репродукция «BioTexCom» стана известен не само в европейски страни сред пациенти със стерилитет, но и широко обсъждана в медиите.

От година на година увеличава се брой на хората, които искат да дадат интервю за работата на клиниката. Имаше много на телевизионни програми и статии от вестници и дори книги за «BioTexCom» услуга, историята на сурогатни майки и историята на европейските двойки, които са били лекувани в Киев.

Като се започне да се работи в столицата на Украйна, по-висок болничен мениджмънт, както и на целия екип от лекари и мениджъри не е имал представа, че ще стане толкова голям пробив в Европа. Днес е добре развит, все по-разширяване модерен развъден център, който се занимава с чужди двойки с репродуктивни проблеми. Успешна бременност в 65-годишна, бременност след 13 години безплодие, победата в изпитанията. Всичко това и още повече бяха покрити от европейските медии.

Не е тайна, че програми за сурогатно майчинство са забранени почти навсякъде в Европа. Дарението от яйца е разрешено само в няколко държави, но често тези програми не предлагат много благоприятни условия (както за пациентите, така и за донорите). Въпреки това, в Украйна всички тези програми са абсолютно законни. Ето защо европейците търсят медицинска помощ извън своите страни.

За много хора от гражданите на Германия, Франция, Италия,България, Испания, Англия и други държави Украйна се превърна в място на законно притежаване на такива програми за ART като сурогатно майчинство и даряване на яйца.

Международните медии не можаха да пропуснат този факт и да подготвят своите камери и записващи устройства. Всяка година все повече журналисти от цял свят идват в Украйна, за да направят една интригуваща история за този украински център, който развълнува цяла Европа. „BioTexCom“ предоставя все повече и повече причини, поради които международни журналисти идват там отново и отново.

  • Всички
  • Books
  • Radio
  • Videos
  • Web-articles

Бебетата са „заседнали“ в клиники за сурогатно майчинство поради коронавирус

Коронавирусната криза доведе до това, че много сурогатни деца бяха затворени в клиники на страните на произход на децата, откъдето те трябваше да бъдат предадени на родители, които веднъж се свързаха с тези компании, за да имат бебе. Това обяснява центърът BioTexCom на своята уеб страница.
SOURCE

Какво се случва с деца, родени от сурогатно майчинство по време на затваряне на границите поради коронавирус?

Когато Марта се роди в Киев миналата седмица, границите на Испания и Украйна вече бяха затворени поради световна извънредна ситуация с коронавирус, но баща й успя да не пропусне нито един момент, излетя 24 часа преди това да се случи. Това беше спешно пътуване, обяснява майката на Марта, испанката Мария Фалаган (Maria Falagan), която е трябвало да остане в Испания и не знае кога ще успее да я види лично.
SOURCE

Vientres ‘low cost’

The international media wrote about the Ukrainian surrogate mothers who bear children for infertile couples in «BioTexCom». Spain has told about one of them, as well as about the center for Reproductive Medicine «BioTexCom».
SOURCE

En el punto de mira’ (17/01/2017), completo: Vientres de alquiler

Общият доклад на испанския канал „Quatro“ за клиниката и украинската репродуктивна медицина в частност:
SOURCE

Mères porteuses : pourquoi ça coince ?

Има много истории за сурогатните майки. Едно интервю се проведе в самата клиника Ето един от тях.
SOURCE

GPA EN UKRAINE : IMBROGLIO JURIDIQUE

Страните, в които строго забранената сурогатно майчинство са започнали да излъчват новини за украинската клиника. Местните телевизионни канали обаче създават истории, които показват предимствата на сурогатното майчинство в Украйна. Франция е една от тези страни:
SOURCE

Les visages contrastés de la GPA dans "Zone Interdite"

Страните, в които строго забранената сурогатно майчинство са започнали да излъчват новини за украинската клиника. Местните телевизионни канали обаче създават истории, които показват предимствата на сурогатното майчинство в Украйна. Франция е една от тези страни.
SOURCE

WUNSCHKINDER – THE DREAM OF BABYS

Когато една компания постигне висока ефективност в своята област и развие, внедрява и подобрява резултатите си, тя става популярна сред все повече хора, медии, конкуренти, потенциални партньори и, разбира се, безплодни двойки по целия свят. В момента клиниката е пълна с пациенти от Германия. Една от историите бе разказана от германските медии. Имаше двойка от Германия, на възраст 55 и 48 години, благодарение на която мечтата за дете се сбъдна, като използваше заместителното майчинство на донора в „BioTexCom“. Двамата чакаха щастлив ден в продължение на 17 години! Те решават за заместващо майчинство в клиниката „BioTexCom“. Сурогатната майка успешно се родила и родила близнаци.
SOURCE

Mutter mit 55, dank Eizellspende und Leihmutter

Когато една компания постигне висока ефективност в своята област и развие, внедрява и подобрява резултатите си, тя става популярна сред все повече хора, медии, конкуренти, потенциални партньори и, разбира се, безплодни двойки по целия свят. В момента клиниката е пълна с пациенти от Германия. Една от историите бе разказана от германските медии. Имаше двойка от Германия, на възраст 55 и 48 години, благодарение на която мечтата за дете се сбъдна, като използваше заместителното майчинство на донора в „BioTexCom“. Двамата чакаха щастлив ден в продължение на 17 години! Те решават за заместващо майчинство в клиниката „BioTexCom“. Сурогатната майка успешно се родила и родила близнаци.
SOURCE

Ukraine has the worst roads and the best reproductive medicine in the world

Новините не винаги са толкова позитивни. Скандали и разследвания – това е смисълът на работата на журналистите, така че обектът на интерес е на огневата линия. Както обаче казаха мъдреците, критиката е ключът към успеха и независимо от това, което казват хората; Важно е, че вече са говорили. Журналистическите разследвания са най-искрени и интересни, защото е трудно да се подготвиш и да помислиш за всички подробности, преди да посетиш медиите. Освен това, дори не можете да знаете кога журналистът навлезе във вашата територия и той ще събира информация за вас. Това се случи с BioTexCom веднъж. Британският журналист се преструва, че е потенциален пациент, който да научи всички подробности и характеристики на клиниката.
SOURCE

My eBook IVF A Detailed Guide is offered FREE today – Happy Valentine’s Day

Наскоро екипът на BioTexCom беше изненадан от книгата на клиента си относно лечението на безплодието в BioTexCom. Автор, Бианка Смит, написа и публикува собствената си книга в рамките на няколко месеца. Тя с уважение спомена клиниката на BioTexCom в краткото описание и сега книгата е бестселър на Amazon. Бианка Смит любезно сподели с всеки своя опит за лечение на IVF и не е изненадващо, че прегледите на WEB-сайта на Amazon са наистина добри.
SOURCE

Kinder machen

Едно от най-важните препратки към клиниката е книгата на Kиндер Макен, публикувана през 2014 г., посветена на репродуктивната медицина, написана от Андреас Бърнард. Една част от тази книга е посветена на клиниката на Biotexcom и описва процесите на даряване на яйца и сурогатно майчинство. Този раздел се нарича: Клиника Биотексом в Киев: магнит за европейския репродуктивен туризъм.
SOURCE

Annegret Raunigk: So geht es der 66-Jährigen und ihren Vierlingen ein Jahr nach der Geburt

RTL каналът беше с жена до деня, когато тя предаде децата си и дори остана с нея по-късно. Както и да е, една здрава жена родила деца през май 2015 г. и сега тя се смята за импровизирана майка (тя има 17 деца, включително четирима) и отговаря на въпроса „Какво е нормално?“ Тя казва: „Всеки решава това за себе си „. Затова Annegret Runigk стана най-старата майка на четирикрати в света! Тази година децата й вече са на 2 години, а жената е оптимист за бъдещето си.
SOURCE

Annegret Raunigk – Wiki

Новината за 65-годишния немски учител се превърна в изненада за всички европейски медии. Учителят, лекуван с дарението на яйца и сперматозоиди, забременява и става майка на 3 момчета и момиче.
SOURCE

Schwanger mit 66

TMit 66 се превърна в бременна жена с даряването на яйца в Biotexcom Украина!
SOURCE

Die Sendung gibt einen Überblick über die Möglichkeiten der Eizellspende in der Ukraine.

По това време клиниката привлича вниманието на много хора, не само на медиите, но и на стерилни семейства в Европа. Всички казват, че има медицински център, който предоставя такава услуга, и че това е абсолютно законно. Броят на чуждестранните клиенти, които искат да назначат среща с BioTexCom, се е увеличил. Наскоро бе публикуван доклад. Става въпрос за украинската репродуктивна медицина без граници и мечтата на възрастен клиент се нарича „специална оферта“.
SOURCE

Er machte die Bündner Pfarrerin (66) zur ältesten Mutter der Schweiz

Заглавията са скучни: „BioTexCom прави жените-майка!“ „Украйна забрави за етиката и морала: майката е на 66 години, а за тях е нещо обикновено“ и така нататък.
SOURCE

Zwillinge mit 66

По този начин през 2012 г. интернет, вестниците и телевизионните канали избухнаха сензационни новини: „Тази 66-годишна жена Суис е родила четири след лечение за IVF в Украйна!“.
SOURCE

Madri surrogate: Sonia e la lotta per il riconoscimento dei figli nati in Ucraina

Също така са заснети много истории, показващи как италианците се връщат вкъщи с новородените си, как се връщат в Италия, както и как те печелят съдебни дела:
SOURCE

Maternità in affitto: il tribunale dice sì

Има много истории за сурогатните майки. Едно интервю се проведе в самата клиника Ето един от тях.
SOURCE

Utero in affitto: abbiamo comprato un bambino su Internet.

Също така са заснети много истории, показващи как италианците се връщат вкъщи с новородените си, как се връщат в Италия, както и как те печелят съдебни дела.
SOURCE

Com’è facile ricorrere all’utero in affitto

Има много истории за сурогатните майки. Едно интервю се проведе в самата клиника Ето един от тях.
SOURCE

Katia, affitto l’utero per mamme italiane a Kiev

Разказваме историята на Катрин, заместващата майка в Киев. Вторият път тя става заместник майка на чифт италиански родители. Очаквайте близнаците. Каза тя на нашия кореспондент Антонела Делприно.
SOURCE

Italian media cover the Ukrainian clinic widely

Италианските медии широко обхващат украинската клиника. Всичко това се дължи на факта, че центърът приема в програмата огромен брой италиански клиенти. Съществуват достатъчно статии, които критикуват клиниката, защото Италия е много религиозна държава, където заместващото майчинство се противопоставя на религиозните възгледи. Италиански журналист обаче е написал книга за сурогатното майчинство, в която споменава „BioTexCom“
SOURCE

The Swiss radio SRF 1 held a discussion: “Should surrogacy in Switzerland be legal?”

Швейцарското радио SRF 1 провеждаше дискусия на тема: „Дали сурогатното майчинство в Швейцария трябва да бъде легално“. Една от пациентките на клиниката се присъедини към дискусията, и разказа, как благодарение на украинската клиника и програмата за сурогатното майчинство стана майка на близнаци.
SOURCE

This is a story of the UK’s patients from the BioTexCom clinic.

Историята на пациентите на BioTexCom, преминали 6 неуспешни опити на ин витро оплождане във Великобритания, и само в украинския център най-накрая станаха родители на близнаци!
SOURCE

Книга “Die wunschkinder: wenn die verzweiflung keine grenzen kennt unsere kinder aus dem bauch einer leihmutter”.

Пациентите от Германия написаха книга: «Die wunschkinder: wenn die verzweiflung keine grenzen kennt unsere kinder aus dem bauch einer leihmutter», посветена на «BioTexCom». В нея съпрузите описват всички етапи на програмата за сурогатното майчинство в украинската клиника, емоциите си, както и благодарност на всички работници на клиниката, които помогнаха им да станат родители.
SOURCE

Babies for Sale? Transnational surrogacy, human rights and the politics of reproduction

Babies for Sale? Transnational surrogacy, human rights and the politics of reproduction. Edited by Miranda Davies. Книгата беше създадена от активисти и учени от различни държави като международното изследване на транснационалното сурогатно майчинство. В книгата влиза и Украйна като най-дружествената държавна по въпроса за сурогатното майчинство. Също така се споменава и за клиниката BioTexCom, в частност за високия сервиз на медицинските и административните услуги.
SOURCE