За дълго време, Центъра за човешка репродукция «BioTexCom» стана известен не само в европейски страни сред пациенти със стерилитет, но и широко обсъждана в медиите.

От година на година увеличава се брой на хората, които  искат да дадат интервю за работата на клиниката. Имаше много на телевизионни програми и статии от вестници и дори книги за «BioTexCom» услуга, историята на сурогатни майки и историята на европейските двойки, които са били лекувани в Киев.

Като се започне да се работи в столицата на Украйна, по-висок болничен мениджмънт, както и на целия екип от лекари и мениджъри не е имал представа, че ще стане толкова голям пробив в Европа. Днес е добре развит, все по-разширяване модерен развъден център, който се занимава с чужди двойки с репродуктивни проблеми. Успешна бременност в 65-годишна, бременност след 13 години безплодие, победата в изпитанията. Всичко това и още повече бяха покрити от европейските медии.

Не е тайна, че програми за сурогатно майчинство са забранени почти навсякъде в Европа. Дарението от яйца е разрешено само в няколко държави, но често тези програми не предлагат много благоприятни условия (както за пациентите, така и за донорите). Въпреки това, в Украйна всички тези програми са абсолютно законни. Ето защо европейците търсят медицинска помощ извън своите страни.

За много хора от гражданите на Германия, Франция, Италия,България, Испания, Англия и други държави Украйна се превърна в място на законно притежаване на такива програми за ART като сурогатно майчинство и даряване на яйца.

Международните медии не можаха да пропуснат този факт и да подготвят своите камери и записващи устройства. Всяка година все повече журналисти от цял свят идват в Украйна, за да направят една интригуваща история за този украински център, който развълнува цяла Европа. „BioTexCom“ предоставя все повече и повече причини, поради които международни журналисти идват там отново и отново.

Италианските медии широко обхващат украинската клиника. Всичко това се дължи на факта, че центърът приема в програмата огромен брой италиански клиенти. Съществуват достатъчно статии, които критикуват клиниката, защото Италия е много религиозна държава, където заместващото майчинство се противопоставя на религиозните възгледи. Италиански журналист обаче е написал книга за сурогатното майчинство, в която споменава „BioTexCom“:

Има много истории за сурогатните майки. Едно интервю бе проведено в самата клиника:

  

Разказваме историята на Катрин, заместващата майка в Киев. Вторият път тя става заместник майка на чифт италиански родители. Очаквайте близнаците. Каза тя на нашия кореспондент Антонела Делприно.

Проведени бяха и разследвания на журналисти. Италиански журналисти, както и италиански двойки, нарекли клиниката като потенциални клиенти:

Също така са заснети много истории, показващи как италианците се връщат вкъщи с новородените си, как се връщат в Италия, както и как те печелят съдебни дела:

  

По този начин през 2012 г. интернет, вестниците и телевизионните канали избухнаха сензационни новини: „Тази 66-годишна жена Суис е родила четири след лечение за IVF в Украйна!“.

  

Заглавията са скучни: „BioTexCom прави жените-майка!“ „Украйна забрави за етиката и морала: майката е на 66 години, а за тях е нещо обикновено“ и така нататък.

 

Друга бъдеща майка на същата възраст беше интервюирана

  

По това време клиниката привлича вниманието на много хора, не само на медиите, но и на стерилни семейства в Европа. Всички казват, че има медицински център, който предоставя такава услуга, и че това е абсолютно законно. Броят на чуждестранните клиенти, които искат да назначат среща с BioTexCom, се е увеличил. Наскоро бе публикуван доклад. Става въпрос за украинската репродуктивна медицина без граници и мечтата на възрастен клиент се нарича „специална оферта“.

В допълнение, този път MITTELDEUTSCHER RUNDFUNK показа 66-годишен пациент с дете в скута си.

 

Новината за 65-годишния немски учител се превърна в изненада за всички европейски медии. Учителят, лекуван с дарението на яйца и сперматозоиди, забременява и става майка на 3 момчета и момиче.

Хиляди вестници, като WELT, Spiegel, Süddeutsche Zeitung, пишеха за осъдителните действия на възрастна жена, която вече има деца.

На страницата на Уикипедия има статия за нея:

https://de.wikipedia.org/wiki/Annegret_Raunigk

RTL каналът беше с жена до деня, когато тя предаде децата си и дори остана с нея по-късно

  

Както и да е, една здрава жена родила деца през май 2015 г. и сега тя се смята за импровизирана майка (тя има 17 деца, включително четирима) и отговаря на въпроса „Какво е нормално?“ Тя казва: „Всеки решава това за себе си „. Затова Annegret Runigk стана най-старата майка на четирикрати в света! Тази година децата й вече са на 2 години, а жената е оптимист за бъдещето си.

Едно от най-важните препратки към клиниката е книгата на Kиндер Макен, публикувана през 2014 г., посветена на репродуктивната медицина, написана от Андреас Бърнард. Една част от тази книга е посветена на клиниката на Biotexcom и описва процесите на даряване на яйца и сурогатно майчинство. Този раздел се нарича: Клиника Биотексом в Киев: магнит за европейския репродуктивен туризъм.

Новините не винаги са толкова позитивни. Скандали и разследвания – това е смисълът на работата на журналистите, така че обектът на интерес е на огневата линия. Както обаче казаха мъдреците, критиката е ключът към успеха и независимо от това, което казват хората; Важно е, че вече са говорили!

Журналистическите разследвания са най-искрени и интересни, защото е трудно да се подготвиш и да помислиш за всички подробности, преди да посетиш медиите. Освен това, дори не можете да знаете кога журналистът навлезе във вашата територия и той ще събира информация за вас. Това се случи с BioTexCom веднъж. Британският журналист се преструва, че е потенциален пациент, който да научи всички подробности и характеристики на клиниката.

 

Когато една компания постигне висока ефективност в своята област и развие, внедрява и подобрява резултатите си, тя става популярна сред все повече хора, медии, конкуренти, потенциални партньори и, разбира се, безплодни двойки по целия свят. В момента клиниката е пълна с пациенти от Германия. Една от историите бе разказана от германските медии. Имаше двойка от Германия, на възраст 55 и 48 години, благодарение на която мечтата за дете се сбъдна, като използваше заместителното майчинство на донора в „BioTexCom“. Двамата чакаха щастлив ден в продължение на 17 години! Те решават за заместващо майчинство в клиниката „BioTexCom“. Сурогатната майка успешно се родила и родила близнаци.

Тази щастлива история беше публикувана и беше създадено телевизионно шоу.

  

Страните, в които строго забранената сурогатно майчинство са започнали да излъчват новини за украинската клиника. Местните телевизионни канали обаче създават истории, които показват предимствата на сурогатното майчинство в Украйна. Франция е една от тези страни:

Международните медии пишат за украинските заместители, които раждат деца за безплодни двойки в „BioTexCom“. Испания описва един от тях, както и центърът на репродуктивната медицина „BioTexCom“.

 

Общият доклад на испанския канал „Quatro“ за клиниката и украинската репродуктивна медицина в частност:

 

Наскоро екипът на BioTexCom беше изненадан от книгата на клиента за лечение на безплодието в BioTexCom. Авторът, Бианка Смит, пише и публикува своя собствена книга в продължение на няколко месеца. Тя с уважение споменава клиниката BioTexCom в кратко описание, а сега книгата е бестселър на Amazon. Бианка Смит любезно споделя с нея всеки опит с лечението на IVF и не е изненадващо, че ревютата на уебсайта на Амазонка са наистина добри.

 

Това е само малък списък от медии, които превърнаха изгледа си в камери и фотографски лещи в клиниката „Биотекс“, която успешно работи в столицата на Украйна. Трябва също да се отбележи, че центърът не само участва в изпълнението на програмите за ART. Ембрионалните стволови клетки също са в обхвата на интересите на украински специалисти. В сътрудничество с много европейски колеги, както и в подкрепа на приятелското законодателство, медицински специалисти от клиниката BioTexCom провеждат експерименти, резултатите от които в бъдеще ще променят живота на милиони хора, страдащи от различни заболявания. И както показва практиката, както и международните медии, центърът „BioTexCom“ е винаги една стъпка напред от конкурентите си!