Абсолютно безплодие няма и нашият опит досега го доказва, твърдят лекарите-специалисти от украинския Център за човешка репродукция BioTexCom, които тази година ще участват в първото по рода си в България болнично изложение Expo Hospitals 2018

, което ще се проведе на 6-7 октомври в НДК при вход свободен. Центърът е прочут с успехите си при решаването на проблема с безплодието, с подготовката и осъществяването на процеса на сурогатно майчинство и с доверието, което са успели да постигнат сред пациентите си.

Докторите в Центъра използват най-новите техники и методи за лечение на безплодие. Нещо повече – те с готовност се захващат дори най-безнадеждните случаи на неуспешно зачеване. Всичките им здравни програми са проектирани и обмислени, така че пациентите да напуснат клиниката само с положителен резултат.

Пациенти от Европа и целия свят посещават BioTexCom, включително от много напреднали в медицината държани, като Германия, Италия, Англия, Швейцария, Израел, САЩ, Обединените арабски емирства, Индия и много други. Българи и румънци също са сред пациентите на Центъра, хвалят се лекарите. В случая с Индия обаче, която е една от водещите страни в сферата на сурогатното майчинство, индийски безплодни двойки отиват за лечение в Украйна, тъй като това е най-висок процент на успех, с най-малък брой опити и 100% гаранция.

Повечето от успехите на клиниката BioTexCom принадлежат на известния украински ембриолог, генетик и талантлив учен Юрий Верлински. Той е един от първите в света, който въвежда генетична диагностика на ембриона (PGD), което е толкова популярно в съвременната репродуктивна медицина. Той е, който е започнал да използва PGD за предотвратяване на наследствени заболявания. Във връзка с успехите на Юри Верлински днес центърът на BioTexCom има възможност да провежда програми за IVF (ЕКО)за възрастни жени, като изключва всички рискове за здравето и генетични аномалии.

Центърът за репродуктивно здраве си сътрудничи с учени и акушери от цял свят. В Украйна, където сурогатното майчинство и даряването на яйцеклетки е напълно законно, BioTexCom провежда своите процедури в съответствие с местното законодателство.

След подписването на договора за сурогатство пациентите получават пълен пакет от услуги. По-специално шофьори от BioTexCom шофьори се срещат с клиенти на летището и те осигуряват транспорт от и до клиниката, а също и отсядане в хотел, връзка със съответното посолство и други. Клиентите живеят в хотели, които се посещават редовно от педиатър, специализиран в лечението на новородени. През цялото това време лекарят следи здравословното състояние на детето, и съветва родителите по всички въпроси от взаимен интерес.

В случай на преждевременно раждане BioTexCom покрива всички разходи, свързани с необходимите лекарства, лечение и бебепрестой в болницата. През целия период на програмата мениджърът и преводачът съпътстват двойката и организират всички процеси, координират пациентите, подготвят документи и помагат на клиентите да преминат през програмата без проблеми.

За разлика от други европейски клиники, цената на програмата за сурогатно майчинство в клиниката BioTexCom е много по-ниска и услугата е по-високо ниво от тази в западноевропейски медицински центрове, гордеещи се със своето високо равнище на обслужване. В зависимост от диагнозата клиниката предлага заместваща програма с донор или собствени овоцити.

След раждането на детето, биологичните родители имат право незабавно да видят детето си и да се грижат за него в болницата от първите минути от живота му. Сурогатната майка няма контакт с новороденото.

Има и предимство на даряването на яйцеклетки клетки в Центъра за репродуктивно здраве BioTexCom. В тази клиника един клиент получава един донор на яйцеклетки, това означава, че ще има всички яйцеклетки, които се произвеждат от донора през целия период на лечение. Там го няма т.нар. „разпределение на яйцеклетки“. Всички донори са млади и са майки (имат минимум 1 дете), така че лечението на безплодието с дарението на яйцеклетки има всички шансове за успех.

Донорите се избират по такъв начин, че характеристиките на бъдещите родители да съответстват на донорите. В Центъра са получават пресни, незамразени ембриони, които се развиват до бластоцити (5 дни). Може да бъдат замразени ембриони, които се съхраняват и оставят за използване следващия път, ако е необходимо.

Връзка:

http://www.standartnews.com/balgariya-zdraveopazvane/surogatno_maychinstvo_i_spravyane_s_bezplodie_predstavyat_na_izlozhenie_v_ndk_-376122.html