Безплодието днес стига до върховете на съвременните проблеми. Това се дължи не само на екологията и болестите, но и на нарастващия жизнен стандарт и осъзнаването на съвременното общество. Все повече хора раждат деца, не защото „е време” или „часовникът тиктака”, а защото те наистина искат дете. Това чувство може да ви настигне на 40 години, както и 60, и в болест и в здраве.Ограниченията стават все по-малки, продължителността на живота нараства, само тялото ни не се справя така бързо с всички тези промени. Качеството на яйцеклетките все така намалява с напредването възрастта. Но съвременната медицина се е научила да спира тези процеси и дори да ги обърне.

Разговаряхме със специалиста от клиниката за лечние на безплодие BioTexCom , координатора за работа с български пациенти Виктория.

Клиника BioTexCom се намира в Киев, столицата на Украйна. Ние прилагаме следните репродоктивни технологии: донорство на яйцеклетки (сперматозоиди, ембриони), донорство на митохондрии, както и предлагаме на пациентите ни криоконсервация . Каква е разликата между тези методи?

Ин витро с донорски яйцеклетки

Често, за да получите желания резултат – тоест здрав ембрион и успешна бременност – яйцеклетката на пациентката не е подходяща. В този случай използваме яйцеклетка от донора. Има база от донори – момичета, които са склонни да даряват яйцеклетките си в полза на жена, която се лекува от безплодие. Това са млади момичета на възраст от 18 до 28 години, здрави физически и психически, които имат здраво дете,изглеждат привлекателно и са без наднормено тегло. В базата данни на BioTexCom в момента има повече от 700 донори готови да станат част от програмата. В профила на всяко момиче можете да видите портретна снимка, панорамана 360 градусова снимка в цял ръст , както и да изслушате интервю с момичето, където тя ще разкаже за себе си и роднините си.

Донорството в Украйна е анонимно . Това означава, че не можете да разберете личните данни на момичето. Донорът е защитен както от информационна, така и от медицинска гледна точка. Момичето се стимулира по време на един месечен цикъл, т.е. процесът няма да повлияе върху репродуктивната ú функция по никакъв начин. Донорството на яйцеклетки трябва да се възприема като кръводаряване : хуманен процес в помощ от един човек на друг без никаква вреда за здравето и на двамата.

Кога се прилага ин витро с донорски яйцеклетки? Първо, ако има опасност от генетични мутации в ембриона. Тогава е по-добре да се презастраховате и да се възползвате от здравите хромозоми на донора. Ако поради възрастта резервът на яйчниците е изчерпан, то изборът на пациентката е ин витро с донорски яйцеклетки. Други алтернативни методи могат да ви бъдат предложени от специалистите на BioTexCom.

Донорство на митохондрии

Уникална, иновативна процедура, която ще позволи на жена с лошо качество на яйцеклетките да ги подмлади и да износи и роди генетично свое дете. Яйцеклетката съдържа много елементи, включително митохондрии. Митохондриите в яйцеклетката играят ролята на енергийни носители. Ако млада активна митохондрия бъде извлечена от яйцеклетка на донор и пренесена в яйцеклетка на пациентка, ние ще я подмладим, но при това запазваме генотипа. Процедурата се нарича още „дете от трима родители“, но това не е така. Комплектът хромозоми, който определя наследствеността, детето наследява от мама и татко. От донора приемаме само „батерии“, които се наричат митохондрии.

Криоконсервация

Ако четете този материал и сте на възраст под 35 години, погрижете се за запазване на репродуктивния си потенциал чрез замразяване на яйцеклетки. Това е един вид депозит във вашето бъдеще, възможност да не се адаптирате под „часовника, който тиктака“. Нека бъдем откровени, нямате представа как ще изживеете живота си след 10–20–30 години и какво ще искате. Уви, еволюцията не върви в крак с цивилизацията. Медицината и козметологията могат да ни дадат дълъг живот и младост, но все още не можем да изместим възрастта на менопаузата. Тя идва, когато сме красиви, пълни с енергия и готови да имаме деца. И за да имате такава възможност – да имате деца, когато сте готови, момента в който наистина ги искате – е полезно да имате такъв депозит, като вашите здрави и млади яйцеклетки. Следователно методът за криоконсервация става все по-популярен днес .

BioTexCom не е само една от най-иновативните и ефективни в света. Нашите договори осигуряват гарантиран резултат. Лекарите по репродуктивна медицина на BioTexCom са кандидати на медицински науки от международен клас. Също така успяхме да задържим разходите за лечение на много лоялно ниво. Цената на нашите пакети включва всички разходи, с изключение на полета. Те включват настаняване, храна, транспорт, преглед и лечение (включително разходите за лекарства), както и придружаване от координатор на български език и пълно обслужване по оформяне на документите – до момента, в който напуснете страната. Гордеем се, че имаме възможност да осигуряваме качествено лечение на пациенти с каквото и да е ниво на доходите, Защото същността на репродуктивната медицина е в това – хуманизма.

Източник:
http://9m-bg.com/zdrave/klinika-biotexcom-lechenie-na-bezplodie-s-garantirani-rezultati