Съвременните жени все повече отлагат раждането на дете, като предпочитат първо да се утвърдят в обществото, да изградят кариера, да намерят сродна душа и да получат финансова независимост, за да станат достоен пример за своите деца в бъдеще.

Но природата има свои собствени закони и желанието на жената да се утвърди в живота си не ги засяга. Броят на яйцеклетките в женското тяло, които могат да бъдат оплодени, намалява с всяка изминала година, и колкото повече отлагате, толкова по-трудно е да забременеете. Този процес в медицинската практика се нарича физиологично остаряване на яйчниковата функция – способността на жената да забременее самостоятелно намалява до 37-38-годишна възраст. Вече от 43-45 години, повечето жени са в периода на функционална менопауза (невъзможност да зачене дете със собствените си яйцеклетки).

В допълнение с възрастта, вероятността от хромозомни аномалии се увеличава, което може да доведе до такива генетични заболявания като например, болестта на Даун. Да не отхвърляме и вероятността от онкологични заболявания, включващи лъче и химиотерапия. Тогава вероятността да забременеете с ваше генетично дете е равна на 0%.

Смисълът на процедурата по замразяване на яйцеклетки е да бъде съхранен фертилитета на жената, или казано по-просто, шансовете й да бъде майка в бъдещ момент. Методът на криоконсервация на собствени здрави яйцеклетки става все по-популярен. Същността на тази процедура е замразяването на клетките в течен азот при -196 ° С. Това позволява да спрем биологичния си часовник, докато жената реши че е готова да стане майка.

Криоконсервацията на фертилни яйцеклетки в пика на детеродната възраст (от 18 до 28 години) дава възможност в бъдеще почти без риск да износите вашето дете без заплаха от спонтанен аборт.

Методът на криоконсервация на яйцеклетки се предлага в клиника BioTexCom. Запазвайки здравите си фертилни яйцеклетки, няма да се тревожите за възрастта си и ще се чувствате по-спокойни че ще можете да имате децата. Използвайки криоконсервацията, ще можете да изпитате радостта от майчинството, когато пожелаете и решите че сте готови за това.