„Обществото става все по-старо. Следователно, жена на 50 години също трябва да може да ражда деца, „цитат от швейцарския източник Blick след сензационния случай в Швейцария.

Днес ще развенчаем мита за късната бременност. Ще ви покажем най-интересните случаи на късна бременност, разтърсили обществото в Германия и Швейцария:

1. Първи случай: възрастна жена от Германия, родила на 66 години
Германка роди на 66 години с помощта на донорски яйцеклетки и сперма в украинска клиника. Тя избра своя донор и дарител от каталога на компанията BioТexCom и казва, че се получило много красиво дете. Още първият опит на германката беше успешен. Тя вече имаше двама сина, но след смъртта на съпруга пожела да има още едно дете. Във Великобритания й е отказано поради възрастта.

Можете да се запознаете с историята и по-подробно тук:

video
play-sharp-fill

2. Историята на швейцарска овчарка
Пенсионирана пастирка от Швейцария взе нестандартно решение да стане майка на 66 години. Тя роди близнаци – две момчета, на които даде библейски имена. Жената живее в идилично място, в планината в комуна Грюш (Grüche). 1 300-та жители се гордееха със своята планинска железница, стари исторически сгради и нов рекорд – най-възрастната майка в Швейцария живее в тяхната комуна. Клиниката „Биотексом” сбъдна мечтата за нейното майчинство. Първоначално жената искаше да наеме сурогатна майка, но тъй като беше самотна и здравето й позволяваше, тя избра пакет с гаранция с помощта на донорски яйцеклетки и донорска сперма. Първият опит е неуспешен, но вторият е успешен и в края на юни 2011 г. тя забременява.

Лекарят в клиниката на Биотекском, който лекува пациентката и дава интервю за швейцарския вестник, призна, че тя е една от най-старите му пациенти, но той не се съмнява, защото всички жени имат право да бъдат бременни.

Швейцарски източници за случая:
https://www.blick.ch/news/schweiz/graubuenden/sie-wollte-eine-leihmutter-er-machte-die-buendner-pfarrerin-66-zur-aeltesten-mutter-der-schweiz-id1812788.html

https://www.blick.ch/news/schweiz/buendner-pfarrerin-gebaert-zwei-buben-zwillinge-mit-66-id1791994.html

3. Аннегрет Раунинг с четеризнаци
65-годишна учителка по руски и английски от Германия роди четеризнаци благодарение на украинска клиника – 3 момчета и момиче. Жената, криейки информацията, че вече има много деца (13), се е възползвала от услугите на клиниката на Биотекском, а именно дарение на яйцеклетки и сперма.

Също така, Аннегрет Раунинг отказа да редуцира ембрионите, тъй като след като изпрати ултразвуковото изследване, което показва четири ембриона, съгласно договора тя беше помолена да не рискува и да намали всички рискове от многоплодна бременност, но жената реши да ги остави. Бременността не беше лека и тя през цялото време беше под наблюдението на най-известната клиника в Берлин, Шарите.
Жената беше придружена от германския канал RTL след раждането на децата си

https://www.rtl.de/cms/annegret-raunigk-im-exklusiv-interview-birgit-schrowange-trifft-die-65-jaehrige-die-vierlinge-erwartet-2320233.html,
също така е участвала в различни немски предавания, и не се страхува да говори открито за майчинството си и го смята за свое призвание. За нея се написани публикации в Германия и по света.

Има дори статия в Уикипедия.
https://de.wikipedia.org/wiki/Annegret_Raunigk

Тя се смята за най-възрастната майка на четеризнаци в света.