Ако лекарят диагностицира безплодието, двойката започва процеса на сурогатно майчинство. На първо място, трябва да изберете лицензирана клиника за репродуктивна медицина. Център BioTexCom е един от най-добрите. Тук служителите на професионални лекари, адвокати и психолози ще помогнат на вашата мечта да станете родители леко и без последствия.

На първо място, служителите на клиниката BioTexCom ще изберат подходяща сурогатна майка. Нашият медицински център разполага с база данни за заместващи майки, които отговарят на всички необходими изисквания. Основните изисквания за сурогатна майка:

 • най-високата възраст е 35;
 • добро общо здраве и способност за бременност с минимален риск за нея и за здравето на детето;
 • с едно здраво собствено дете;
 • психичното здраве.

Ролята на заместващата майка двойка може да бъде избрана от роднина, приятел или напълно различен човек – този избор винаги е индивидуален и зависи от желанията и предпочитанията на семейството. След като са избрали заместваща майка, между нея и генетичните родители са сключени съответни споразумения, започва етап от медицински изследвания и медицински преглед. Жената, която ще роди дете, трябва да получи резултатите от цялостен медицински преглед. По-специално:

 • вид кръв и Rh фактор;
 • кръвен тест за сифилис, ХИВ, хепатит В и С (валиден за 3 месеца);
 • тест за венерически инфекции (хламидия, генитален херпес, уреаплазмоза, микоплазмоза, цитомегаловирус, рубеола и т.н. (валиден за 6 месеца);
 • анализ на урината (валиден за 1 месец);
 • пълна кръвна картина + коагулация (валидна за 1 месец);
 • анализ на кръвната химия: GPT, ACT, общ билирубин, захар, BUN и др. (валиден за 1 месец);
 • флуорография (валидна за 1 година);
 • почистват флората от уретрата и цервикалния канал; ниво на вагинална чистота (валидно за 1 месец);
 • цитологично изследване на счупвания на шийката на матката;
 • преглед на терапевтичния наркотик и неговия доклад за здравословното състояние и липсата на противопоказания за бременност (валиден за 1 година);
 • изпита и психиатър (веднъж).

Ако резултатите от всички тези изследвания отговарят на съответните стандарти, а жената, която се съгласява да носи бебето, е здрава, лекарите започват следващия етап – синхронизирането на менструалния цикъл на генетичните и сурогатните майки. Това е необходимо, за да се постигне правилното състояние на яйчните клетки на генетичните и сурогатните майки. На този етап, според определена схема, сурогатната майка получава хормонални средства, които предизвикват узряването на ендометриума. В допълнение, лекарите извършват проверка на нивото на хормоните в кръвта и ултразвуковото наблюдение на ендометриума и отока. Основната цел на този етап е да се постигне необходимото ниво на зрелост на ендометриума (вътрешния слой на матката) на заместващата майка за имплантиране на ембриона (повторно свързване), докато се получат и прехвърлят ембрионите. По време на тези препарати, съгласно определена схема, заместващата майка се снабдява с хормонални агенти, които индуцират узряването на ендометриума или синхронизацията се извършва в естествен цикъл. Разбира се, през този период една заместваща майка може да използва само бариерни методи на контрацепция, но не и хормонални.

Освен това, когато се постигне синхронизация на цикъла, можете да стартирате стандартната процедура за IVF. На този етап ембрионите, взети от генетичните родители, се прехвърлят в маточната кухина на сурогатната майка.

Процедурата за IVF за всички свои участници се състои от няколко етапа.

Медицински преглед на генетични родители. Тя се извършва по следните параметри

За жените:

 • общо и специално гинекологично изследване;
 • ултразвуково изследване на тазовите органи;
 • идентификация на кръвната група и Rh фактора;
 • CBC, включително коагулационно време (валидно за 1 месец);
 • кръвен тест за сифилис, ХИВ, хепатит В и С (валиден за 3 месеца);
 • почистват флората от уретрата и цервикалния канал; ниво на вагинална чистота;
 • преглед на терапевтичното лекарство и неговия доклад за здравословното състояние и възможността за бременност.

Според свидетелството генетичната майка претърпява следните изпити:

 • изследване на матката и фалопиевите тръби (хистеросалпингография или хистеросалпинсоскопия и абдоминоскопия);
 • ендометриална биопсия;
 • бактериологично изследване на материала от уретрата и цервикалния канал;
 • цитологично изследване на счупвания на шийката на матката;
 • кръвен тест за хормони;
 • изследване за наличието на антитела срещу сперма и антифосфолипидни антитела (антитела срещу спермата);
 • преглед за наличие на инфекции (хламидия, урео-и микоплазмоза, цито-мегалогичен вирус, токсоплазмоза и т.н.);
 • сключване на решението на други специалисти за резултатите от изпита.

За мъже:

 • кръвен тест за сифилис, ХИВ, хепатит В и С (валиден за 3 месеца);
 • сперма;
 • идентификация на кръвната група и Rh фактора;
 • консултация с андролог;
 • изследване за инфекция (хламидия, урея и микоплазмоза, вирус на херпес симплекс, цитомегален вирус и др.).

Освен това, една женена двойка над 35-годишна възраст трябва да проведе медицинска генетична консултация.

Индукция на суперовулация

Този етап започва след изследването на генетичната майка. Суперовулацията е процесът на зреене на няколко яйца в едно яйце (по правило, по време на всеки менструален цикъл, само едно яйце узрява). Стимулиране на женската суперовулация, която иска да има дете, се провежда, за да се увеличи вероятността от бременност. За да се постигне това, на жените се дават специални хормони, които причиняват зреене на няколко фоликула (мехурчетата, в които яйцата растат). Развитието им се контролира чрез изследване на нивото на хормоните в кръвта и ежедневния ултразвук, като се започне от 4-ия 5-ия ден на стимулиране до фоликула достигне определен размер.

Методи за контрол:

 • Ултразвуковото наблюдение е основният метод за контролиране на процеса на фоликулите и развитието на ендометриума при индукция на суперовулация. При ултразвуков монитор броят на фоликулите и размерът на техния среден диаметър и дебелина на ендометриума са фиксирани.
 • Хормоналното наблюдение е динамичната идентификация на концентрацията на ooтека хормоните в кръвта и допълва ултразвуковите данни за зрелостта на фоликулите.

Индикатори, които успешно завършиха индуцирането на суперовулация: диаметърът на фоликула е повече от 17 мм, а дебелината на ендометриума е 8 мм или повече. За да завърши узряването на яйцето, лекарят въведе интрамускулно човешкия хормон на гонадотропния хормон, който стимулира процеса, когато яйцеклетката излиза от пикочния мехур. След 35-36 часа трябва да започне овулацията – фоликулите оставят оток.

Центез

Освен това процедурата за центриране фоликули – получаване ооцити от космените използват парацентеза със специална игла, въведена през влагалището в тазовата кухина, и оток и изпомпване на яйцата. Тази процедура се извършва 32-40 часа след прилагане на гонадотрофен хормона хорион. Процедурата се извършва под ултразвуков контрол със специална пунктирна игла. В случай на неизпълнение на спукване през влагалището яйцата могат да бъдат получени лапароскопски, че е от пробиване на коремната стена под контрола на специална камера въвежда в алвус.

Като правило, генетичната майка се препоръчва, за да пробиете стоп ядене и пиене в продължение на 8 часа преди пункцията и направи локална вагинална (вагинални свещички или инфилтрация дезинфекция течност) няколко дни преди пункцията да се намали рискът от инфекция по време на пункция. В рамките на няколко дни след пункцията, жената може да се чувства малко болка в таза, но обикновено нямат никакви неприятни последици.

Оплождане

И така, яйцата на генетичната майка бяха взети и прехвърлени на ембриолози. Каква е следващата стъпка? Освен това, най-важното – „Културата осеменяване овоцити и ембриони ин витро“, т.е. Е. оплождането на яйца от сперма взета (генетичния бащата на мъжа) ин витро ..

Преди фоликуларното „пробиване на генетичната майка, генетичният баща жертва спермата. Преди тази процедура се препоръчва на човек да има сексуално въздържание за 3-5 дни. Необходимата сперматозоида се предава чрез мастурбация.

Тогава яйцата, получени от съпругата, са импрегнирани със спермата на съпруга си. Този процес се извършва, както следва: фоликуларната течност се получава, защото фоликулната пункция поставя в блюдо на Петри, получен оценка на качеството на ооцити, след което те бяха прехвърлени в специален инкубатор с сперматозоиди. Фактът на оплождане на яйцата може да бъде наблюдаван след 12-18 часа. Ако процедурата е успешна и се извършва торене, те навлизат в специална среда, където се осъществява първоначалното развитие на ембрионите.

Преоценката на торенето се извършва след 24-26 часа. Контролът на овоцитното торене се извършва при изследване на подложки с култивирани клетки под микроскоп. Въпреки това, тяхното присъствие не е достатъчно, за решението за прехвърляне на ембрионите в матката на сурогатна майка: Първо, трябва да се осигури нормалното развитие на ембриона. Това може да се види само от броя и качеството на ембриона делящите се клетки и не по-рано от един ден след оплождането, когато първите видими признаци на клетъчна разделяне.

Ако не настъпи торене, цялата процедура се повтаря отново по време на друг менструален цикъл.

Прехвърляне на ембриони

Ако настъпи оплождане, може да започне следващия етап – прехвърлянето на ембрионите в матката на сурогатна майка, които са били подготвени за тази процедура с терапия предварително хормон.

процедура за трансплантации се извършват на гинекологичен стол: лекар внимателно въвежда специален катетър в матката, ембриолога носи специална спринцовка, пълна с течност, която съдържа ембриона, и постепенно се въвежда чрез катетър в маточната кухина през цервикалния канал. Това е абсолютно безболезнена процедура. Ако това не е възможно, по някаква причина, ембриотрансфер може да се извърши чрез маточната стена (транс миометриум). В този случай иглата може да бъде вкарана в тазовата кухина през влагалището или коремната стена. Като правило, носи не повече от три ембриона, но и най-големият брой – ако очакваната вероятност за по-ниска имплантация.

След процедурата по трансфер на ембриони, на заместител майката получи така наречената хормонално подкрепа с прогестерон – подобрява състоянието на вътрешната облицовка на матката – ендометриума и по този начин повишава шансовете за успешно свързване на ембриона.

Сурогатната майка трябва да се въздържа от сексуален контакт в рамките на 2 седмици след прехвърлянето на ембриони, както и тежката физическа работа и физическа активност. Кога ще бъде известен резултатът?

Ембрионите се прехвърлят към 17-ия ден на менструалния цикъл (дни се преброяват от първия ден на менструацията), откриване на бременност на съдържанието на бета-CG в кръвта или урината се осъществява в 12-14 дни след прехвърлянето на ембриони и на 15-ия ден назначен специални хормонални лекарства, и в резултат на положителен тест за бременност, това лечение продължава до 12-14 седмици от бременността.

Ултразвуковото потвърждаване на бременността може да се извърши 21 дни след ембриотрансферата.

След началото на бременността, заместващата майка е под контрола на лекарите.